პირველი ტალღის შემდე ქეიქის ზომა მცირდება და კონტეინერის კედლებიდან იწყებს განზიდვას. მისი ამოღება რთული არ არის. აუცილებელია მორჩენილი სოკოების მოშორება და ამოღებული სოკოებისგან დარჩენილი ფეხების ამოღება, თუ ისინი ქეიქის გვერდებზე დარჩენილია, მათაც ვაშორებთ და ვასუფთავებთ მთლიან ნიადაგს. მე ვტოვებ მხოლოდ პატარა სოკოებს, დაახლოებით 0,5 სმ ზომისებს. გარეგნულად, მხოლოდ სოკოები, რომლებიც შეხედულებით ახალი სოკოები განსხვავდებიან ძველებისგან, ახალგაზრდა სოკოები არ წყვეტენ ზრდას, მე მათ არ ვეხები.

რეჰიდრაციას ვატარებ 5 ლ ქვაბში. ონკანიდან ცივ წყალს ვასხამ დაახლოებით 3–3,5 ლიტრს. ქეიქს ფრთხილად ვსვამთ წყალში, ვადებთ თეფშს ან თასს ზევიდან და ვახურებთ თავსაფარს, თეფში მთლიანად დააჭერს ქეიქს და მოაქცევს წყლის ქვეშ. ქვაბის სახურავს დაადეთ ზევიდან სიმძიმე, ისე, რომ არ ამოიწიოს უკან.
ქვაბს ქეიქთან ერთად ვდებ მეტნაკლებად გრილ ადგილას, სიცხეში ქეიქმა შეიძლება ამჟავება დაიწყოს. შესაძლებელია მისი მოთავსება მაცივარში, თუ არ არის ძლიერი ყინვა შიგნით. ან ვდებთ ქვაბს ვანაში და ვუშვებთ ცივ წყალს.
პროცესი გრძელდება 12-24 საათის განმავლობაში. რეჰიდრაციის დროს, ქეიქი არა მხოლოდ გაჯერებულია ტენიანობით, არამედ გაწმენდილია მიცელიუმის ნარჩენებისგან
სუფთა წყალი

რეჰიდრაციის შემდეგ

დასრულების შემდეგ ქეიქები დავდოთ სტენდზე (დასადებზე), მის როლში მაქვს ხუფები კონტეინერებისგან, რომლებშიც ქეიქები იყო. ჩემთვის ეს ძალიან მოსახერხებელია, არ გჭირდებათ რამის ძებნა და გამოგონება. ხუფებს აქვს მხარეები, თუ ქეიქისგან ბევრი წყალი დაიღვრება, ის სახურავზე დარჩება, მას ვაქცევთ და სათბური რჩება სუფთა. ქეიქები დავდგი გვერდებზე, ნაყოფიერების ზონა იზრდება, ხშირ შემთხვევაში სოკო ყოველი მხრიდან იწყებს ზრდას.

სათბურის პირობები არ იცვლება, ყველაფერს ვტოვებთ ისე როგორც პირველი ტალღის დროს

რეჰიდრაციას ვატარებ 5 ლ ქვაბში. ონკანიდან ცივ წყალს ვასხამ დაახლოებით 3–3,5 ლიტრს. ქეიქს ფრთხილად ვსვამთ წყალში, ვადებთ თეფშს ან თასს ზევიდან და ვახურებთ თავსაფარს, თეფში მთლიანად დააჭერს ქეიქს და მოაქცევს წყლის ქვეშ. ქვაბის სახურავს დაადეთ ზევიდან სიმძიმე, ისე, რომ არ ამოიწიოს უკან.
ქვაბს ქეიქთან ერთად ვდებ მეტნაკლებად გრილ ადგილას, სიცხეში ქეიქმა შეიძლება ამჟავება დაიწყოს. შესაძლებელია მისი მოთავსება მაცივარში, თუ არ არის ძლიერი ყინვა შიგნით. ან ვდებთ ქვაბს ვანაში და ვუშვებთ ცივ წყალს.
პროცესი გრძელდება 12-24 საათის განმავლობაში. რეჰიდრაციის დროს, ქეიქი არა მხოლოდ გაჯერებულია ტენიანობით, არამედ გაწმენდილია მიცელიუმის ნარჩენებისგან
სუფთა წყალი

რეჰიდრაციის შემდეგ

დასრულების შემდეგ ქეიქები დავდოთ სტენდზე (დასადებზე), მის როლში მაქვს ხუფები კონტეინერებისგან, რომლებშიც ქეიქები იყო. ჩემთვის ეს ძალიან მოსახერხებელია, არ გჭირდებათ რამის ძებნა და გამოგონება. ხუფებს აქვს მხარეები, თუ ქეიქისგან ბევრი წყალი დაიღვრება, ის სახურავზე დარჩება, მას ვაქცევთ და სათბური რჩება სუფთა. ქეიქები დავდგი გვერდებზე, ნაყოფიერების ზონა იზრდება, ხშირ შემთხვევაში სოკო ყოველი მხრიდან იწყებს ზრდას.

სათბურის პირობები არ იცვლება, ყველაფერს ვტოვებთ ისე როგორც პირველი ტალღის დროს